Hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie op pollen. In Nederland zijn dat vooral wilde grassen, de els, de berk en de bijvoet. Er is ook een vorm van hooikoorts die niet seizoen gebonden is. Daar zijn de allergenen van huisstofmijt, of schimmels.

Een grote variatie in overgevoeligheidsreacties
Hooikoorts gaat gepaard met een grote verscheidenheid van symptomen. Het leidt tot overprikkeling van de slijmvliezen van neus en keel en het kan jeukende, tranende en branderige ogen veroorzaken. Ook niezen en benauwdheid komen veel voor. Bovendien kan hooikoorts leiden tot vermoeidheid en een gevoel van algehele malaise. Alle reden dus om er iets aan te doen!

Helpt acupunctuur mij van mijn hooikoorts af?
Ook al kan acupunctuur met succes ingezet worden in acute gevallen van hooikoorts, wij bevelen toch aan om al in een eerdere fase met de behandeling te beginnen. Omdat hooikoorts te maken heeft met een niet goed werkend afweermechanisme, zal de acupuncturist de behandeling daar op richten. Hij doet dit door heel dunne naaldjes op verschillende punten op het lichaam aan te brengen en de energiestroom te reguleren. Gemiddeld blijkt dat er na zes behandelingen een duidelijke klachtenvermindering optreedt of dat de klachten geheel verdwijnen. Eventueel zal tijdens het ‘hooikoortsseizoen’ een aantal nabehandelingen nodig zijn.